Partilederlunsj

Venstres partileder Trine Skei Grande var første gjest på Abelias partilederlunsj på Litteraturhuset i Oslo. I løpet av våren skal det arrangeres tre tilsvarende møter med andre partier.

Valgkampen er i gang og for selvstendige arbeidere er stemmeretten vårt viktigste verktøy.
Vi ønsker å få frem de ulike partienes holdning til småbedrifter og næringspolitikk.
Derfor er Abelias partilederlunsjer en flott anledning til å drive research. Arrangementet er åpent for alle, så det er bare å melde seg på ved senere muligheter.
Selvstendige arbeidere har stiftet bekjentskap med Venstres ledere tidligere. Både Trine Skei Grande, Borghild Tenden og Ola Elvestuen har støttet opp om vår sak i 1.mai-toget i Oslo.
– Kunnskap er det viktigste for oss. Vi vil ha en god skole for elevene, derfor satser vi på læreren. sa Trine Skei Grande i sin innledning.
Hun forsatte med å fortelle litt om de endringer de ønsker å få til om de kommer i regjering etter valget i høst. Partiet ønsker at det å investere i en gründerbedrift skal gi rett til skattefradrag, med maksbeløp på 100.000 kr og at det kreves en bindingstid på tre år.
Videre ønsker de å endre og fristille Innovasjon Norge, fra å være en byråkratisk organisasjon til å få en friere rolle. Offentlige virkemidler skal være tydelig på om de er målrettet mot nyskaping for gründere og bedrifter over hele landet, eller om virkemidlene har som hovedhensikt å sikre bosetting.

Andre tiltak er  å innføre et minstefradrag på 100 000 kroner for alle selvstendig næringsdrivende som et alternativ til fradrag for faktiske kostnader og å heve omsetningsgrensen til 2 mill. kroner for rett til årlige oppgavetermin vedr. innbetaling og rapportering av merverdiavgift. Mer penger til næringsrettet forskning er også på programmet. På sin egen nettside har Venstre en artikkel med en liste forslag de stilte Stortinget i desember 2012 for å bedre hverdagen til småbedrifter i Norge.
– Av norske bedrifter er det kun 30 % som forsetter driften fem år etter etableringen. Bedrifter tilnyttet SIVAs program har en tilsvarende andel på 85 %. Det er derfor viktig å styrke SIVAs inkubatorstrategi, sa Trine Skei Grande.
Videre snakket hun varmt om Arbeidsmiljøloven og om behovet for å få inkluderende arbeidsliv (IA) inn i den.

Hun fortalte også sin egen historie om faren som ble syk mens han drev egen virksomhet.
Hans ansatte hadde full rett til sosiale støtteordninger, mens han selv ikke hadde krav på noe. Bedre sosiale rettigheter for næringdrivende er derfor en hjertesak for Trine Skei Grande.

Trine Skei Grande

Trine Skei Grande var gjest på Abeilas partilederlunsj 12.mars 2013.

Dette innlegget ble publisert i Valg 2013 og merket med . Bokmerk permalenken.